seizoen 2023/2024

Boerentenen / Pronkbonen / Patersloffen / Molbonen / België / Oogstjaar 2023 / 400Gram

Artikel 5 van 59
€ 10,95 (inclusief btw)

Boerentenen uit België

Boerentenen of reuzebonen vormen zeer grote dikke zaden. De bonen komen uit de peulen van de grootzadige pronksnijboon en worden tot  wel 4 cm groot! In België worden ze ook molbonen of priester-bonen genoemd, ze worden daar gegeten in combinatie met lamsvlees. De grote platte geelwitte bonen worden vaak apart of in salades geserveerd. Ze blijven heel tijdens het koken en hebben een romige structuur. Deze reuzebonen zijn erg lekker met bijvoorbeeld gekruid vlees, tomaten en ui of zoals de Vlamingen doen, door de Hutsepot (met savooi en rapen). Je kunt er ook heerlijke soep van maken. In het seizoen (juli /augustus) worden dezelfde bonen ook wel versgedopt (halfdroog) aangeboden.


Weektijd  Boerentenen: minimaal 12 uur
Kooktijd boerentenen: 30-60 min.

Recepten met peulvruchten

 

© 2011 - 2024 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel