Bonenmix: 5-Bean Christmas Blend / teelt: traditioneel en bio / Herkomst: diverse landen / 0,5 kilo

Vorige Artikel 4 van 5 Volgende
€ 4,95 (inclusief btw)

5-Bean Christmas Blend

Kerstmix van 5 soorten bonen. Deze speciale kerstmix bevat enkel donkerrode en witte bonen. Samen vormen deze 5 bonen een aantrekkelijke mix voor koude bonenschotels of een heerlijke soep.

Weektijd: minimaal 8uur.

Gaartijd: 60-90 minuten

Recept: zie hieronder

---------------------

Recept stevige maaltijdsoep:

Christmas Bean Blend

Een stevige maaltijdsoep van de kerst bonenmix
Onze samengestelde Christmas Bean Blend bestaat uit: Rode Kidneybeans, witte Navybeans, crèmebruin met rood gestreepte Italiaanse Borlottibonen en de kleine ronde gemarmerde Friese Reade Krobbeboontjes en calypsobonen.

  • 500 gram kerstbonenmix van droge bonen ( na het weken en koken van de bonen is het gewicht ca 1,2 kilo geworden):
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • Ca 350 gram mager rookspek in blokjes
  • 400 gram verse tomaten in stukjes gesenden (of 1 blik gepelde tomaten, in stukjes)
  • 1 grote ui, in kwart ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij,  gesneden
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel verse tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
  • ½ theelepel fijngewreven verse salieblaadjes of gedroogde salie
  • 1 laurierblaadje
  • 2 theelepels zout, naar smaak
  • Olijfolie
  • ¼ kopje kleine pasta, bijvoorbeeld  digitali

Bereiding:

Week de bonen 8 uur in ruim water. Stort de bonen in een vergiet onder stromend water om het weekwater weg te spoelen.

 Fruit de ui en knoflook in wat olijfolie en voeg de rookspekjes toe. Bak het even aan, na ongeveer 5 minuten voeg je de kippenbouillon,  laurierblad en de geweekte bonen erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het  1-1,5 uur zachtjes pruttelen tot de bonen bijna gaar zijn.

Haal het laurierblad eruit en voeg de tomatenstukjes, bleekselderij, citroensap, chilipoeder, tijm en salie toe. Laat het dan nog ca 30 minuten zachtjes verder pruttelen.  Roer de pasta en zout naar behoefte erdoor. Kook het dan nog ca 15 minuten zodat de pasta gaar en de bonen zacht zijn. Als de soep te dik is voeg dan wat bouillon of water toe.

Serveer de soep met knapperig vers boerenbrood. De soep is ook zeer geschikt om in te vriezen.

© 2011 - 2021 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss