Recept

Stamppot van Drogebonen / Dreugebonen Stamppot

Artikel 1 van 2

 

Stamppot 'Dreuge Bonen' op Groningse wijze

400 gram gedroogde bonen
1½ kilo aardappelen (bloemig )
1 rookworst
zout, peper
50 gram boter
eventueel melk (het is een vrij stevige stamppot die wel wat extra vocht kan gebruiken)

menu tip: Stamppot 'Dreuge bonen'
met Komkommer zoet/zuur

 

 

Bereidingswijze: 
De puntjes van de droge bonen afknippen daarna in stukjes knippen en 12 uur in koud water laten weken. De bonen in kokend water met zout opzetten en ongeveer 3,5 uur laten koken. De aardappelen schillen, wassen en in stukken snijden. De aardappelen gaar koken. Intussen de rookworst bereiden volgens de aanwijzingen op de verpakking. De bonen en de aardappelen afgieten, boter toevoegen en door elkaar heen stampen. Is het nog te stevig dan kunt u wat melk gebruiken. Daarna nog even op smaak brengen met peper en zout. De stampot serveren met de rookworst in plakken er bovenop.

Ook de groninger verse worst, rookspek of speklapjes smaken hier uitstekend bij.

tip:
Speklapjes uitbakken in de pan en in plaats van boter het spekvet door de stamppot roeren. Het spekvet geeft extra smaak aan de stamppot. Deze tip geldt overigens voor alle stamppotten.

 Bron: 'De Gezonde Apotheker'
© 2011 - 2024 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel