Oogstjaar 2021/22

Tuinbonen gepeld / kleine gepelde tuinbonen van vlies ontdaan / gedroogd / Fava beans / * Frankrijk / Oogst van 2021/22 / 500gram

Vorige Artikel 53 van 57 Volgende
€ 4,50 (inclusief btw)

Gedroogde tuinbonen
Andere namen zijn: Fava beans, Broadbeans, Paardebonen, Ful Medames

Deze kleine tuinbonen hebben het voordeel gepeld te zijn, wat het koken, bereiden en verteren vereenvoudigt. Als essentieel voedingsmiddel in de mediterraanse keuken, kunnen de bonen worden bereid in soep, puree of salade, op smaak gebracht met specerijen en olijfolie. Bonen worden zowel gewaardeerd voor hun lekkere smaak, alsook voor hun hoge voedingswaarde.

recept:

Tuinbonenpuree uit Puglia

Een gerecht van arme mensen uit Puglia. Maar vandaag de dag gespot in veel restaurants in Puglia. Dit gerecht uit de Italiaanse keuken is behoorlijk voedzaam. In principe heb je droge, ongepelde bonen nodig maar bij voorkeur droge gepelde bonen. Recept voor twee personen. Wees voorzichtig, zout niet tijdens het koken.

Ingrediënten: 200 g gepelde droge tuinbonen, 1 kleine geschilde aardappel, 6 eetlepels olijfolie, Water, Zout

Voorbereiding: Week de bonen de dag ervoor(ca 12uur). Doe de volgende dag de bonen met de aardappel in een pan. Voeg water toe tot het niveau van de bonen, dek de pan af en breng aan de kook. Giet na 5 minuten de bonen en de aardappel af, doe terug in de pan en voeg water toe tot het niveau van de bonen. Laat op een heel laag vuur garen. Als de bonen zacht zijn, giet ze af en doe ze terug in de pan, maar van het vuur. Neem een ​​houten lepel, giet er twee eetlepels olijfolie bij en roer alles goed door elkaar tot een puree. Voeg tijdens de bewerking in twee keer de resterende olijfolie toe. Zout en meng opnieuw

Tips: Begeleid dit gerecht gekookte wilde cichorei (catalogne / puntarelle) of een andere bittere groente zoals andijvie; De cichorei- of andijviebladeren kook  je gaar, spoel je onder koud water en knijp je vervolgens voorzichtig uit. Daarna bak je het op met wat knoflook en voeg je citroensap toe. Knoflook is altijd goed en de citroen maakt het lekker fris. Erg lekker bij de romige puree.

Uienringen gebakken in olie of boter is ook een goede keuze. Gegrild vlees past er ook goed bij. Een scheutje olijfolie van uitstekende kwaliteit op de bonenpuree op het bord zal de puree nog extra verrijken.

© 2011 - 2022 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss