seizoen 2023/2024
Boerentenen / Pronkbonen / Patersloffen / Molbonen / België / Oogstjaar 2023 / 400Gram
Boerentenen uit België
Boerentenen of reuzebonen vormen zeer grote dikke zaden. De bonen komen uit de peulen van de grootzadige pronksnijboon en worden tot wel 4 cm groot! In België worden ze ook molbonen of priester-bonen genoemd, ze worden daar gegeten in combinatie met lamsvlees. De grote platte geelwitte bonen worden vaak apart of in salades geserveerd. Ze blijven heel tijdens het koken en hebben een romige structuur. Deze reuzebonen zijn erg lekker met bijvoorbeeld gekruid vlees, tomaten en ui of zoals de Vlamingen doen, door de Hutsepot (met savooi en rapen). Je kunt er ook heerlijke soep van maken. In het seizoen (juli /augustus) worden dezelfde bonen ook wel versgedopt (halfdroog) aangeboden.
Weektijd Boerentenen: minimaal 12 uur
Kooktijd boerentenen: 30-60 min.