Peulvruchten en Gezondheid

Sorteer op
  • Eiwitten

    Peulvruchten en eiwitten
    Peulvruchten en eiwitten

    Het eiwitgehalte van peulvruchten is zo’n twee keer hoger dan dat van de meeste granen, maar ongeveer een kwart tot een derde van dat van vlees. Uitzondering is de sojaboon, die wel twee keer zo veel eiwit bevatten als de meeste…

  • Vezels

    Peulvruchten en Vezels
    Peulvruchten en Vezels

    Peulvruchten zijn vezelrijk en er zitten veel verschillende soorten vezels in peulvruchten. En wanneer je regelmatig een (kleine) portie bonen, linzen of erwten toevoegt aan je maaltijd kom je een stuk gemakkelijker aan je…

  • Koolhydraten

    Peulvruchten en Koolhydraten
    Peulvruchten en Koolhydraten

    De koolhydraten in peulvruchten zijn voornamelijk polysachariden die minder snel in het lichaam worden opgenomen, de zogenoemde langzame koolhydraten. Dit is gunstig ter voorkoming van een snelle stijging van het…

  • Voedingswaarde

    Peulvruchten en Voedingswaarde
    Peulvruchten en Voedingswaarde

    In peulvruchten zijn diverse B-vitamines aanwezig, zoals vitamine B1 (thiamine), B2 (riboflavine), B3 (niacine), B6 en B11 (foliumzuur). Met name foliumzuur bevatten ze relatief veel. Vitamine B12 komt niet voor in peulvruchten en…

  • Vetarm

    Peulvruchten vetarm
    Peulvruchten vetarm

    Het aanwezige vet in peulvruchten bestaat vooral uit onverzadigde vetzuren. De vetten in dierlijke producten zijn voornamelijk verzadigde. Daarom heeft vervanging van dierlijke producten door peulvruchten een gunstige invloed op…

  • Peulvruchten en houdbaarheid

    Peulvruchten en houdbaarheid
    Peulvruchten en houdbaarheid

    Gedroogde peulvruchten kunnen het beste koel, droog, donker en goed verpakt bewaard worden. Gedroogde peulvruchten horen gaaf, onbeschimmeld en niet muf te zijn. Onder invloed van licht, vocht en warmte kunnen peulvruchten gaan…

© 2011 - 2020 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel