Oogstjaar 2021

Flageolet / Elsa / *BIO - Frankrijk / Oogstjaar 2021 / 0,5 kilo

Vorige Artikel 14 van 52 Volgende
€ 6,95 (inclusief btw)

lageolet zijn kleine, lichtgroene boontjes en komen al vanaf ca 1800 oorspronkelijk uit Frankrijk, maar momenteel worden ze ook geteeld in Californië en Australië. De peul van de flageolet is oneetbaar, het is een echte droogboon. Flageolet hoeven relatief niet lang te weken en zijn ook sneller gaar dan de meeste andere bonen. Flageolets kunnen worden vervangen voor witte bonen (bijv. Cannellini), en worden vaak gebruikt in een Franse Cassoulet, salades, curry's en stoofschotels. Ze zijn ook erg lekker in combinatie met lamsvlees, kip en vis. Flageolets hebben binnenin een romige textuur, maar blijven heel na het koken.

Er bestaan verschillende rassen van de flageolets: o.a. de Chevrier en Elsa. De beste flageolets komen uit de omgeving van Chevrier, dit soort wordt veel gebruikt in Franse sterrenrestaurant maar zijn buiten Frankrijk moeilijk te krijgen. De Elsa is een goede vervanger, komt ook uit Frankrijk, is iets kleiner van stuk dan de Chervier, de smaak is uitstekend. De bonen worden gedroogd in de peul en later gedopt wanneer ze droog zijn.

Weektijd: 5-8uur

Gaartijd: 20-45minuten

Recepten met peulvruchten

© 2011 - 2021 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss