Bruine bonensoep met chorizo

Artikel 1 van 1

Bruine bonensoep met chorizo

Deze soep lijkt niet écht op onze Hollandse bruine bonensoep met worst, maar is een iets pittiger variant. Voor het gemak is gekozen voor blikken bruine bonen en niet voor gedroogde peulvruchten die eerst nog
moeten weken en daarna 1 tot 2 uur moeten koken. Voeg de chorizo pas zo laat mogelijk toe.

Ingrediënten

1 grote ui
1 groene paprika
1 flinke teen knoflook
1 grote Spaanse peper of 2 kleine
olijfolie
5 dl tomatensap
2 bouillonblokjes
1 groot blik bruine bonen (800 g)
vers gemalen peper
1 volle eetlepel gehakte peterselie of koriander
250-300 g chorizo aan één stuk

Bereiding:
Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in reepjes. Pel de knoflook en hak fijn. Halveer de peper en verwijder de zaadlijsten met de punt van een mes. Snijd de peper in ragfijne reepjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de uisnippers en paprika zacht in enkele minuten. Voeg knoflook en rode peper toe en fruit samen 1-2 minuten. Schenk het tomatensap hierbij en verkruimel de bouillonblokjes hierboven. Breng aan de kook.

Spoel intussen de bruine bonen in een zeef onder de stromende kraan af tot er helder water afkomt. Voeg de bonen aan de soep toe en vul aan met water (afhankelijk van de gewenste dikte tussen de 2,5 en 4 dl). Laat ca. 10 minuten koken. Snijd de chorizo in dikke plakken.

Proef of er  nog peper aan de soep moet worden toegevoegd. Verwarm de plakken chorizo in de soep. Bestrooi voor het serveren met de peterselie of koriander. Ook lekker bestrooid met een laagje geraspte Goudse of Spaanse Manchego kaas.

© 2011 - 2021 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss