Recept

Risotto van Parelgort, Spinazie en Gehakt.

Artikel 1 van 1

Dit is een stevig gerecht van gort, spinazie en varkensgehakt – gemaakt als een risotto, maar met parelgort plaats van rijst.


Ingrediënten

  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 150g varkensgehakt
  • 200g parelgort
  • 120g spinazie, grof gehakt
  • ½ glas witte wijn
  • 1 liter groentebouillon
  • handjevol platte peterselie, fijngehakt
  • zout en versgemalen zwarte peper

    Bereidingswijze
    1.Verhit een eetlepel olie in een grote pan, voeg de ui en varkensvlees toe en bak al roerend tot de ui zacht is en het varkensvlees bruin.

    2.Voeg de parelgort en spinazie toe en bak een paar minuten.

    3.Voeg de witte wijn en laat verdampen.

    4.Voeg nu geleidelijk de bouillon pollepel voor pollepel, wachtend totdat elke paar scheppen is geabsorbeerd voordat je de volgende toevoegt. Ga door tot de gort gaar is, ongeveer 30 minuten.

    5.Haal de pan van het vuur, meng er de rest van de olie en de peterselie en breng op smaak met zout en zwarte peper. Dien onmiddellijk op.

Bron: Two Greedy Italians

© 2011 - 2021 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss