Recept
Haricot coco aux saussices
Ingrediënten: 500gram cocos haricots (of een andere kleine witte boon zoals navybean of great northern of cannellini), 2 uien in stukken gesneden, 2 wortelen in plakken of stukken, 3 teentjes knoflook gesnipperd, ca 300gram stukjes rookspek, stuk of 4 worstjes (saucijsjes of andere verse worst), zout, peper.
Eerst dit: Doe de bonen in een grote pan en bedek ze ruim met koud water. Laat ze minstens 8 uur weken. De bonen nemen een groot gedeelte van het water op en krijgen zo hun vorm terug. Giet het weekwater af en ga verder met het recept.
Bak de gesnipperde knoflook in een beetje boter of olie, voeg daarna de in gesneden ui toe totdat ze glazig wordt. Voeg het spek toe en de wortel. Voeg nu de geweekte bonen toe, roer, voeg water toe dat alles onder staat, en laat het gedurende 1 uur zachtjes koken, voeg water toe als het nodig is.
Als de bonen bijna gaar zijn, bak je worstjes met een beetje boter in een koekenpan rondom bruin, voeg ze bij de bonen en laat het nog een half uurtje meestoven.
Serveer met brood.