Recept

Falafel van kikkererwten en spinazie

Artikel 1 van 2

Ingrediënten voor 8 personen.
Bereidingstijd: ca 25min.

250 gram kikkererwten gedroogd (500g kikkererwten gekookt)
300g verse spinazie, schoongemaakt
30g paneermeel
3 eieren, gesplitst
griesmeel
frituurolie
zout & peper

Materialen: Staafmixer, schuimspaan, keukenpapier., frituurpan.

Eerst dit: Doe de erwten in een grote pan en bedek ze ruim met koud water. Laat ze minstens 8 uur weken. De erwten nemen een groot gedeelte van het water op en krijgen zo hun vorm terug.  Giet de erwten af, en zet ze opnieuw onder water.  Breng langzaam aan de kook. Schuim indien nodig af. Laat ze op een zeer zacht vuurtje sudderen tot ze gaar zijn.  De kooktijd varieert in functie van de ouderdom van de bonen, maar reken minstens 30 minuten tot één uur. De bonen moeten gaar zijn, maar mogen niet uit elkaar vallen, ze moeten wel zacht zijn. Pas als de bonen bijna gaar zijn (ongeveer een kwartier voor het einde) mag er een koffielepeltje zout bij. Zet het vuur uit en laat ze nog even in het hete kookwater zitten. Doe de erwten in een vergiet en laat goed uitlekken. Ga nu verder met de voorbereiding van de Falafel.

Bereiding: Spoel de spinazie enkele malen om in ruim koud water. Gaar de spinazie ca. 3 minuten in een pan met alleen aanhangend water. Laat de spinazie uitlekken, knijp hem goed uit en pureer hem met de uitgelekte kikkererwten.

Meng 3 eidooiers, het paneermeel, een snufje zout en peper door het spinazie erwtenmengsel en maak er 32 balletjes van (falafel).

Klop de eiwitten lichtjes. Wentel de falafel door het eiwit en door de griesmeel. Frituur de falafel 2-3 minuten in een ruime hoeveelheid hete olie. Schep de falafel met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer.

bron:La Cucina Italiana

© 2011 - 2024 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel