Recept

Linzen en Venkelsalade

Artikel 1 van 1

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingstijd ca. 25min.+wachttijd

350g venkel
150g linzen
80g   griekse yoghurt
knoflook
salie
laurier
dille
bieslook
olijfolie extra vergine
zout en peper

Week de linzen ca. 2uur in water. Kook de linzen 10-15 minuten in water met 1 knoflookteen, 3-5 salieblaadjes, 1 laurierblaadje en 1 el olie. Giet de linzen af en laat ze afkoelen. Maak de venkel schoon en snijd hem in kleine blokjes (brunoise).

Meng de linzen met de venkel en breng ze op smaak met een fijngehakt bosje dille, een halve el fijgehakte bieslook, peper en zout.

Meng de yoghurt en 2 el olie door het geheel. Garneer naar keuze met een lepel griekse yoghurt.

bron: La Cucina Italiana- www.cucinait.nl

© 2011 - 2021 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss