Recept

Romige Tarka Dal

Artikel 1 van 1

Romige tarka dal
Een recept van Angela Prins  - Kinderkeuken Stampot Janssen - Veendam

Ingredienten:

200 gram linzen, geel, rood, bruin, door elkaar (linzenmix)

1 theelepel kurkuma

1 eetlepel olijfolie

½ liter water

1 ui

 groene peper

1 vingerkootje verse gember

½ eetlepel komijnzaad

2 eetlepels Ghee ( Ghee hebben we te koop in onze webshop, te vinden bij de noten en zaden, roomboter gebruiken kan ook maar ghee geeft een wat nootachtige smaak aan dit gerecht)

beetje zout en peper

verse koriander

 

De linzen

Was de linzen een paar keer met koud water.

Doe de linzen in een kookpan met een halve liter water, 1 eetlepel olijfolie en de kurkuma.

Breng dit aan de kook, roer een keer om en zet het vuur dan op zacht. Doe geen deksel op de pan.

Laat de linzen in ongeveer 30 tot 40 minuten helemaal gaar worden. Het water zal bijna op zijn. Voeg eventueel wat water toe als het dreigt droog te koken.

Maar niet teveel water want de linzen worden samen met het beetje vocht dat er nog in de pan zit, gebruikt.

Als de linzen gaar zijn, strooi je er een klein beetje zout en versgemalen zwarte peper bij. Roer een keer om.

 

Dan maak je de kruidensaus

Snijd de ui klein.

Rasp de gember of snijd de geschilde gember klein.

Snijd de peper klein, zonder of met de zaadjes.

Verhit de ghee in een koekenpan. Als de ghee echt heet is dan kun je de komijnzaadjes in de pan doen. Zodra de zaadjes gaan knisperen, doe je de ui erbij. Laat nu rustig bakken tot  de ui glazig ziet. Doe dan de groene peper en de gember erbij. Bak dit voor een paar minuten mee.

Strooi er wat zout en nog wat versgemalen zwarte peper bij.

Stort deze saus bovenop de linzen en roer een keer door.

Strooi er wat fijngesneden kruiden over: zoals koriander, daslook, munt of bladpeterselie.

 

Variatie:

Je kunt ook wat groenten, zoals stukjes tomaat, spinazie of raapstelen meebakken in de saus. Voeg ze pas toe als de ui glazig is.

 

© Angela Prins 2014

© 2011 - 2021 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss