Recept

Beluga linzensalade met kaas

Artikel 1 van 1

Ingrediënten voor ca  6 porties

Voor de linzen

  • 200 gr Beluga linzen
  • 1/2 ui, geschild (verder heel laten)
  • 5 teentjes knoflook, licht geplet
  • 1 laurierblaadje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 5 takjes tijm

Voor de dressing

  • 2 - 3 eetlepels sherry-azijn
  • 1/2 theelepel zout
  • zwarte peper, naar smaak
  • 120 ml gereduceerd kookvocht van de linzen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook

Voor de salade

  • 1 rode paprika, heel fijn gesneden
  • 100 gr zongedroogde tomaten, klein gesneden
  • 3 eetlepels fijngesneden sjalot
  • 100 gr Danish blue schimmelkaas, verkruimeld  (verkruimelde geitekaas is ook erg lekker met belugalinzen)


Bereidingswijze
Voorbereiding:  10min  ›  Bereiding:  30min  ›  Klaar in: 40min

Linzen:1.Spoel de linzen af in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken. Vul een pan met deksel met 1 liter water en voeg de afgespoelde linzen, 1 halve geschilde ui, gekneusde knoflooktenen, laurier, olijfolie, zout en tijm toe. Breng aan de kook op hoog vuur. Als het kookt het vuur lager zetten en 15-20 minuten zachtjes laten koken met de deksel erop. Roer af en toe voorzichtig door de linzen. Proef of ze goed gaar zijn, en giet daarna af. Vocht niet weggooien! Dit gebruik je voor de dressing. Vang bij het afgieten dus al het kookvocht op in een grote kom!

2.Verwijder de knoflook, ui, laurier en tijm uit de linzen. Bewaar de ui, en snij deze fijn als deze iets is afgekoeld. Zet opzij. Doe de linzen in een kom en zet in de koelkast om af te koelen.

Dressing:3.Zet een steelpan op hoog vuur en reduceer het kookvocht van de linzen door het te laten koken en verdampen tot je ong. 120 ml over hebt. Schenk het gereduceerde vocht daarna in een kom of maatbeker en zet in de koelkast om af te koelen, ong. 15 minuten.

4.Snij ondertussen de groenten voor de salade fijn.

5.Hak de bieslook fijn. Meng sherry-azijn, zout, peper, olijfolie, de reductie, olijfolie, en bieslook samen in een kommetje. Zet opzij.

Salade afmaken: 6.Haal de linzen uit de koelkast, en hussel samen met de fijngesneden halve ui, zongedroogde tomaten, paprika en sjalot (de kaas nog niet, want die is voor garnering). Schep de dressing er voorzichtig door. Garneer met de verbrokkelde schimmelkaas

Tip: Je kunt de linzen een paar dagen van te voren voorkoken en in de koelkast bewaren, zodat deze salade op een doordeweekse dag binnen 10 minuten op tafel staat.

Beluga linzen: Deze zwarte linzen hoeven dankzij hun korte kooktijd niet eerst geweekt te worden. Ze kunnen direct worden gekookt en zijn na ong. 20 minuten gaar.

© 2011 - 2020 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.