Recept

Purée de pois verts

Artikel 1 van 3 Volgende

Dit is een recept uit de 17e eeuw waarin tijdens vastentijd (tussen Carnaval en Pasen) de vleesbouillon vervangen werd door erwtenpuree. Er werd tijdens het vasten geen vlees gegeten maar ook geen zuivel (dus geen boter).  In het oorspronkelijk recept werden hele erwten gebruikt voor de erwtenpuree waaruit tijdens het garen de vliesjes uitgezeeft werden. Hetzelfde resultaat krijg je met spliterwten, met als voordeel dat ze sneller gaar zijn en het bevat bovendien geen vliesjes.

Ingrediënten:  150 gram spliterwten, 50 gram ongezouten boter (optioneel), fines herbes (wat takjes peterselie, dragon, kervel, bieslook), 1/2 krop sla, gewassen en in repen gesneden, zout, specerijen (kruidnagel, peper, nootmuskaat en foelie), 2 uien, grof gesnipperd, 1 liter kokend water

Voorbereiding/Bereiding

Breng het water aan de kook, doe alles in de pan. Breng weer aan de kook, laat drie kwartier zachtjes doorkoken, druk dan alles door een zeef of passevite met het kookvocht, of pureer in een blender.

Bron: http://www.coquinaria.nl

© 2011 - 2021 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel