Recept

Kievitsbonen met kool en varkensvlees

Artikel 1 van 1

Kievitsbonen met kool en varkensvlees voor 4 personen:

200-250 gram Kievitsbonen,  1 ui gesnipperd,  400 gram procureur (of hamlap) in reepjes, olijfolie, 1/2 groene- of savooiekool  gesneden, 1 teen knoflook geplet, 2 takken rozemarijn.

Eerst dit: week de kievitsbonen een nachtje (of 8uur) in ruim koud water, de bonen zwellen dan op. De volgende dag de bonen afgieten, in een kookpan doen met ruim vers water en aan de kook brengen. Laat de bonen nu zachtjes doorpruttelen tot ze gaar zijn, de gaartijd zal ongeveer 30-60minuten zijn. Zet het vuur uit, voeg een snuf zout toe aan het hete kookwater en laat de bonen daarin nog een half uurtje in het kookvocht zitten. Giet het water af en laat afkoelen tot verder gebruik.

Dan het recept: Bak de ui en de reepjes vlees een paar minuten in een scheutje olie, tot de rauwe kleur van het vlees verdwenen is. Voeg de kool en wat zout toe, schep om en sluit de pan. Draai het vuur laag. Laat een kwartiertje smoren, hussel tussentijds nog eens om.

Bak in een koekenpan de teen knoflook met de rozemarijn in een grote scheut olie tot de knoflook geurt. Bak de gekookte kievitsbonen 5 minuten mee en voeg bij het koolmengsel, laat het even goed doorwarmen. Breng op smaak met peper, misschien een snufje zout en meer olijfolie.

Bron: Onno Kleyn

© 2011 - 2021 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss