Recept

Baked Beans / Witte bonen in tomatensaus

Artikel 1 van 1

Witte bonen in Tomatensaus

Ingredienten voor 6 personen: 150 ml olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 1 theelepel gerookt paprikapoeder, 1 theelepel versgemalen zwarte peper, 1 theelepel fijn theezout, 1 theelepel gemalen piment, 1 theelepel gemalen komijn, ½ theelepel gemalen kurkuma, 2 eetlepels tomatenpuree, 100 g suiker, 235 ml rodewijnazijn, 2 blikken (à 400 g) gepelde tomaten, 400g witte bonen (Great Northern of Navybeans)

Eerst dit: week de bonen een nachtje (of 8uur) in ruim koud water, de bonen zwellen dan op. Daarna de bonen afgieten, in een kookpan doen met ruim vers water en aan de kook brengen. Schuim indien nodig af. Laat de bonen nu zachtjes doorpruttelen tot ze gaar zijn, de gaartijd zal ongeveer 30-60minuten zijn. Zet het vuur uit, voeg een snuf zout toe aan het hete kookwater en laat de bonen daarin nog 15-30 minuten in het hete kookvocht zitten. Ga ondertussen verder met het recept:

Bereiden: Verhit de olijfolie in een pan (minimaal 26 cm doorsnee en 10 cm diep) op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en laat aanzweten. Voeg, zodra de ui glazig is, alle specerijen toe en bak 4 minuten zodat de aroma’s vrijkomen. Voeg de tomatenpuree toe en laat 3 minuten mee garen. Voeg de suiker en azijn toe en laat met een derde indikken tot een stroperig mengsel.Voeg de tomaten en 1 blik water toe (gebruik hiervoor een leeg blik tomaten), breng aan de kook en laat 5 minuten op hoog vuur al roerend koken. Zet het vuur lager, giet de bonen af en voeg de gare bonen toe aan het tomatensaus en laat ongeveer 15-25 minuten koken totdat de bonen de smaken van de saus beginnen op te nemen. Serveer met geroosterd brood besmeerd met roomboter.

Bron kookboek: Mr Wilkinson's favoriete groenten - Matt Wilkinson

© 2011 - 2021 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss