Recept

Pintobonen uit Rwanda

Artikel 1 van 1

Afrikaanse Pintobonen met maniok

Dit gerecht uit Rwanda wordt traditioneel gemaakt met maniok (ook bekend als cassave), maar aardappelen zijn een redelijke vervanger.

Ingredienten: 250g gedroogde pinto bonen, 3 grote aardappelen in blokjes gesneden, 2 stengels bleekselderij in stukjes,1 theel. Zout, 1 ui in dunne plakjes , 4 eetlepels zonnebloemolie

Eerst dit: bonen een nacht weken in een kom met 3 keer zoveel water als bonen. De volgende ochtend de bonen schoon spoelen met koud water.

Doe de geweekte bonen in middelgrote pan en voeg water toe,ongeveer twee centimeter boven de bonen. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het  onafgedekt pruttelen tot de bonen gaar zijn (ongeveer 45 minuten - 1 uur).  Als ze bijna gaar zijn voeg je de aardappelen toe, bleekselderij en zout, voeg wat water toe tot het onder staat. Breng het wer aan de kook en laat het zachtjes  koken op een laag vuur.

Net voor de aardappelen en bonen gaar zijn, bak je de ui in de olie in een grote zware koekenpan of stoofpot.  Met behulp van een schuimspaan haal je de gebakken ui uit de pan en voeg je het bij de  pan met de bonen en aardappelen, roer  alles goed door.  Serveer warm met rijst of zoals in Rwanda met stijve pap.

bron: De Africa News Cookbook: Afrikaanse Koken voor westerse keukens / bewerkt door Tami Hultman

© 2011 - 2021 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss