Recept

Bonen als een vogeltje

Artikel 1 van 1

Bonen als een vogeltje

Voor 4 personen: 300g. Calypsobonen 12uur geweekt in koud water en uitgelekt, 3 eetlepels olijfolie, 2 hele tenen knoflook, 4-5 verse blaadjes salie, 400g. Tomaten uit blik, zout en peper.

Doe de geweekte bonen met ruim water in een pan, breng het aan de kook, zet het vuur laag en kook de bonen tot ze gaar zijn (ca 60minuten). Verhit intussen de olie in een koekepan en bak de knoflook en salie een paar minuten. Haal de tenen knoflook eruit en gooi ze weg. Giet de bonen af, doe ze in een pan en bak ze 10 minuten op niet te hoog vuur. Voeg de tomaten met zout en peper toe en laat alles nog 15 minuten pruttelen of tot de saus dik wordt; roer regelmatig. Haal de pan van het vuur en schep de bonen op een warme schaal.

Bron: De Zilveren Lepel - van Dishoeck

© 2011 - 2021 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss