Ful Medames

Artikel 1 van 1

Recept Ful Medames Ingrediënten: 500gram gedroogde tuinbonen, 3 eetlepels tahin, 6-8 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 eetlepel komijn, 1 eetlepel gemalen korianderzaad, 2 grote citroenen, extra vergine olijfolie, zout en peper naar smaak, fijn gesneden verse tomaat, komkommer, peterselie en lente-uitjes


Eerst de voorbereiding: Laat de tuinbonen een nacht , ca 10-12 uur weken in ruim water. De bonen zwellen op en nemen 3x hun gewicht op dus zorg dat er voldoende water is.

De volgende dag: Giet het weekwater af en ontdoe de bruine velletjes van de tuinbonen. De bonen zijn dan sneller gaar en je hebt geen last van taaie velletjes. Breng het aan de kook en laat het zachtjes koken totdat ze gaar zijn (ca  1-1,5 uur). Ze zijn gaar als de bonen smeuig zacht zijn geworden. Proef je nog wat harde stukjes in dan nog even wat langer laten doorpruttelen.

 Haal de pan van het vuur. Giet de bonen af maar bewaar het kookvocht. Prak de bonen wat stuk en voeg de knoflook toe bij de bonen. Voeg 3 eetlepels tahin en roer goed. Is het nog wat droog voeg dan wat van het kookvocht toe.

Breng de Ful medames op smaak met de komijn, koriander, zout, peper, olijfolie, citroensap, proef en roer goed. Gebruik staafmixer en mix de bonen tot een glad mengsel. Snijd de tomaat in blokjes en hak komkommer, lente-uitjes, peterselie fijn. Serveer de puree ful medames in een kom. Voeg gehakte groenten bovenop. Serveer warm met knoflookbrood of pitabrood, eet smakelijk!

Bron: Hebah Saleh

© 2011 - 2021 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss