Recept
Salade van linzen, mosselen en bleekselderij.
Salade van linzen, mosselen en bleekselderij
Tijd: ca 30 minuten
Personen: 6
Ingrediënten:
1 kg Mosselen
200 g Altamura-linzen *
150 g bleekselderij
grapefruit – knoflook - laurier
droge witte wijn
extra vergine olijfolie, fruitig
Zout
Breng 1,5 l water met 1 laurierblad en 2 knoflooktenen aan de kook. Voeg de linzen toe en kook ze ca. 20 minuten.
Maak de mosselen schoon en kook ze open in een afgedekte pan met 2 el olie en een scheut witte wijn. Haal de schelpen leeg en zeef het vocht.
Verwijder de harde draden van de bleekselderij. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en breng op smaak met 1 el olie, een snufje zout, 1 el grapefruitsap en wat geraspte grapefruitschil.
Meng de linzen zodra ze gekookt zijn met de mosselen, 2 el vocht van de mosselen en de bleekselderij. Serveer de salade lauwwarm met een scheutje olie.
*Altamura-linzen verliezen hun schil niet tijdens het koken en behouden daarom hun vorm. Vervang eventueel door Castellucio-linzen, Puy-linzen of Beluga-linzen. Gewone linzen koken vaak stuk en zijn niet zo geschikt voor dit gerecht.