Oogstjaar 2021

Kapucijners / capucijners / Noord-Holland / Teelt: traditioneel / Oogstjaar 2021 / 0,5 kilo

Vorige Artikel 27 van 52 Volgende
€ 2,60 (inclusief btw)

Andere namen zijn: raasdonders, rozijnerwten, blauwschokkers, vale erwten.
Deze hoekige en gedeukte erwten worden  in juli en augustus geoogst. De hoekige licht- tot donkerbruine erwten worden in ons land gedroogd en veel gegeten. Blijven heel bij het koken maar hebben binnenin een romige textuur en hebben een zoete, spek-achtige smaak. Ze worden vaak gecombineerd met uitgebakken dobbeltjes spek en mosterd maar ook gebruikt  in stoofschotels, hutspot en eenpansgerechten, om  soep van te maken of toegevoegd in een maaltijdsalade. Ze bevatten veel voedingsstoffen, waaronder eiwitten, vitaminen, mineralen en bevatten veel vezels en relatief weinig calorieën. Ze worden ook vaak als vleesvervanger gegeten door de eiwitten en vitamine C, B1 en B2 die er in zitten.

Weektijd kapucijners: minimaal 8uur
Kooktijd kapucijners: 30-60 minuten
Kooktip: af en toe een erwt proberen of ze al garen, de gaartijd is altijd afhankelijk van de ouderdom van de drogeboon.

© 2011 - 2021 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss