Recept

Heilige boontjes met Salie en Tomaten

Artikel 1 van 1

Een recept uit Toscane:

Heilige boontjes met salie en tomaten

Ingrediënten voor 4 personen:

200 gram gedroogde heilige monstransbonen,  200 gram gepelde tomaten, 2 teentjes knoflook,  een handje vol salie, extra vergine olijfolie, peper en zout

Eerst dit: Doe de bonen in een grote pan en bedek ze ruim met koud water. Laat ze minstens 8 uur weken.  De bonen nemen een groot gedeelte van het water op en krijgen zo hun vorm terug. Giet de bonen af en zet ze opnieuw onder water. De kooktijd varieert in functie van de ouderdom van de bonen, maar reken minstens  30 minuten tot ruim één uur.  De bonen moeten gaar zijn, maar mogen niet uit elkaar vallen. Al dente is hier geen optie, ze moeten wel zacht zijn. Pas als de bonen bijna gaar zijn (ongeveer een kwartier voor het einde) mag er een koffielepeltje zout bij. Zet het vuur uit en laat ze nog even in het hete kookwater zitten en vervolg het recept.

Snij de knoflook en de salie fijn en fruit deze in een koekenpan met een beetje olijfolie. Voeg na twee tot drie minuten de gepelde tomaten toe en laat deze op middelhoog vuur zachtjes inkoken. Giet de bonen af, breng op smaak met zout (indien gewenst)  en peper en roer ze door de tomatensaus. Laat ze op een laag vuur nog 15 minuten zachtjes pruttelen. Serveer dit gerecht met brood of rijst. Eet smakelijk!

© 2011 - 2021 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss