Oogstjaar 2021

Krombekbonen / witte bonen / Krombekken / *BIO - Frankrijk / Oogstjaar 2021 / 0,5 kilo

Vorige Artikel 37 van 52 Volgende
€ 6,95 (inclusief btw)

Voor het eerst dit jaar hebben biologisch geteelde krombekbonen. Ook het jaar 2021 was het weer een uitdaging voor de telers: hitte in het voorjaar, kou in de zomermaanden en ook nog een natte periode tijdens het droogseizoen. Toch zijn er mooie boontjes geoogst waaronder deze bio kroombekken.

Krombekbonen is één van de weinige overgebleven rassen van de Hollandse witte bonen. De teelt vindt voornamelijk plaats in de kop van Noord-Holland. Wat smaak betreft laat deze boon alle andere witte bonen ver achter zich.

Tip: Een beetje gekookte krombekken geprakt op een geroosterd broodje, beetje olijfolie erover, héél klein beetje knoflook, peper, zout, smakelijk!

Oogst 2021
Het zomerseizoen 2021 was wederom voor de droogboon erg wisselend en het kan voorkomen dat er hier en daar wat schoonheidfoutjes op de boon zitten. Het zijn slechts zonnebrandstipjes vanwege de hete zomermaanden. De eerste foto geeft aan hoe de bonen er dit jaar uitzien.  De smaak is hetzelfde en na het koken zie je er weinig meer van.

Weektijd: minimaal 6-8uur
Gaartijd: 30-60 minuten

© 2011 - 2021 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss