seizoen 2023/2024

Quinoa / *Frankrijk / 500gram

Artikel 10 van 10
€ 8,95 (inclusief btw)

Quinoa is een oeroud gewas dat in Zuid-Amerika verbouwd wordt en duizende jaren geleden al door de Maya's gegeten werd. Het lijkt qua grootte wel wat op gierst en heeft een fijne, iewat nootachtige smaak. Het is heerlijk in salades en heel geschikt om als graan te eten. Het heeft een indrukwekkende voedingswaarde: quinoa bevat twee maal zo veel eiwit als rijst en vier maal zo veel calcium als tarwe.

Ook bevat het vitamine B, E, ijzer, koper en magnesium en is van nature glutenvrij.

Quinoa is de perfecte vervanger voor rijst, pasta en aardappelen. Het bevat geen gluten, veel plantaardige eiwitten en alle essentiele aminozuren. Ideaal voor vegetariers, krachtsporters, mensen met glutenallergie, diabeten, biaby's en jonge kinderen in hun groeifase.

Basisrecept:  De zaden hebben van nature saponine, een soort zeepachtige stof die de planten gebruiken als afweermechanisme tegen vraat door insecten. Spoel daarom eerst de quinoa 5x af in ruim schoon koud water, in een vergiet of zeef.  Doe het daarna in een pan met de dubbele hoeveelheid water en een beetje zout.

Breng dit aan de kook, roer het om en zet het vuur wat lager. Het moet zachtjes ongeveer 10 minuten doorkoken. Zet het vuiur dan nog wat lager of op een vlamverdeler en laat het het nog 10 minuten zo staan. Roer het dan nog eens om en laat d equinoa met d edeksel op d epan nog een s10 minuten staan. Je hebt dan de perfecte quinoa. De quinoa is goed wanneer het er wat glazig uitziet.

Het is ook mogelijk om de quinoa in melk te koken, gewone melk of kokosmelk. Dit kan erg lekker zijn wanneer je bijvoorbeeld een ontbijtgerecht maakt.

© 2011 - 2024 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel