Risotto met asperges en salie

Ingrediënten voor  4 personen
Bereidingstijd: ca 30 min.

900ml groentebouillon
280g risottorijst
50g ui
2-3 el extravergine olijfolie
40g geraspte parmezaan
12 groene asperges
8 blaadjes salie

Maak de asperges schoon en snijd het houtige gedeelte van de stelen. Snijd de asperges in plakjes, maar laat de punten heel. Snipper de ui en fruit hem een paar minuten in de olie. Voeg de plakjes asperge toe en roer ze door de ui. Voeg de rijst toe en kook hem gaar door beetje bij beetje de hete bouillon toe te voegen. Voeg ca. 5 minuten voor het eind van de gaartijd (17-18 minuten) de aspergepunten toe.

Maak de risotto smeuïg met de parmezaan. Snijd de salieblaadjes in dunne reepjes en voeg ze toe aan de risotto.

Een risotto met veel meervoudige koolhydraten (zetmeel) en een klein beetje vet. De aan het eind toegevoegde salie geeft frisheid en verbetert de verteerbaarheid. Dit gerecht geserveerd met vis en een salade geeft samen een uitgebalanceerd menu.

372 kcal, 9g eiwit, 13g vet, 58g koolhydraten per portie.

Bron: La cucina Italiana

 

© 2011 - 2024 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel