Risotto met basilicum (basisrecept)

Hoofd- of bijgerecht (4-6 personen)
Bereidingstijd: ca 35 min.

6 el olijfolie
400 g risottorijst
800-1000ml kippenbouillon
40 g boter
2 el geraspte Parmezaanse kaas
10 blaadjes basilicum, fijngesneden.

Verhit 3 el olijfolie in een grote steelpan* met dikke bodem en voeg de risottorijst toe. Blijf roeren tot alle olijfolie zich gemengd heeft met de rijst en deze er glazig uitziet. Giet alle hete bouillon bij de rijst. Laat de risotto op laag vuur 15 min. koken zonder te roeren met de deksel op de pan. Giet er een beetje bouillon bij wanneer de rijst droog komt te staan. Haal de pan na nog eens 10 min. zachtjes koken (dus totaal 25 min.) van het vuur en roer de rijst 1 keer door. Roer daarna de boter de rest van de olijfolie en de parmezaan door de rijst.

Proef of de risotto op smaak gebracht moet worden met zout en grofgemalen zwarte peper. Giet nog eens een glas warme bouillon bij de rijst. Dat maakt `m wat sappiger. Roer de basilicumblaadjes door de risotto en verdeel de rijst over 4 borden.

* Of eigenlijk een wat hogere dikke koekenpan met anti-aanbaklaag. Je kunt ook de risotto maken in een wok met dikke bodem geschikt voor elektrisch, maar dan moet je de wok wel met een deksel kunnen afsluiten.

bron: delicious

 

© 2011 - 2020 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel