Quinoa salade met verse kruiden
Ingredienten voor vier personen
1 cup quinoa
2 cup water
beetje zout
2 of 3 eetlepels goede olijfolie
1 ui, geschild en in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree
1 eetlepel geconcentreerde pittige paprikapuree
een flinke handvol fijngesneden bladpeterselie
en een handje fijngesneden dragon, munt en wat je maar lekker vindt.
Sap van ½ uitgeperste citroen
½ theelepel komijnpoeder
Zout en versgemalen zwarte peper
Misschien nog een scheutje olijfolie
Spoel de quinoa , in een vergiet of zeef, even af. Doe het in een pan met de dubbele hoeveelheid water en een beetje zout.
Breng dit aan de kook, roer het om en zet het vuur wat lager. Het moet zachtjes doorkoken voor tien minuten. Zet dan het vuur nog wat lager ( of op een vlamverdeler) en laat nog tien minuten zo staan. Roer het dan nog eens om en laat de quinoa met een deksel op de pan nog eens tien minuten staan. Je hebt dan perfecte quinoa.
In de tussentijd bak je de ui in de olijfolie zachtjes aan. Zodra de ui glazig ziet, zet je de temperatuur wat hoger. Als de ui begint te bruinen, roer je de hete paprikapuree, de tomatenpuree, de komijn, het citroensap erdoor. Beetje zout, beetje peper. En even lekker samen bakken.
Schep de quinoa in een kom en haal er een vork door. Schep het warme ui/tomaat/paprikamengsel door de quinoa.
Proef! En breng op smaak met eventueel nog wat zout of peper.
Laat de quinoa afkoelen voordat je de verse kruiden er door schept.
Dan nog eens proeven. Een scheutje extra olijfolie is altijd lekker.
© Angela Prins 30 mei 2014