Recept

Vegetarische 21-Bonenstoofpot

Artikel 4 van 4

 

Deze vegetarische bonenstoofpot is een lekker winters gerecht, verwarmt van binnenuit, smaakt fantastisch en is ook erg gezond. Daarnaast kan het gemakkelijk worden ingevroren en is de volgende dag nog steeds erg lekker.

Ingrediënten: 500g 21-Bean Blend, 2 teentjes knoflook, 750 g bloemige aardappelen, 1,5 liter groentebouillon, 1 laurierblaadje, 1 bosje marjolein of oregano (of 2 tl gedroogd), 4 eetlepels rode pesto, 3 eetlepels olijfolie, 1 snufje zout,  1 snufje peper, 4 eetlepels zure room, 2 blikken stukjes tomaat, 1 ui, 1 theelepel citroenschil (geraspt van een onbehandelde citroen)

Voorbereiding: Week de bonen een nacht (8-10uur) in ruim water. Stort daarna de geweekte bonen in een vergiet onder stromend water om het weekwater weg te spoelen. Laat het uitlekken.

Ondertussen: Knoflook en ui schillen en zeer fijn hakken. Schil de aardappelen en snijd ze klein. Verwarm de olie in een grote pan met een dikke bodem, fruit de ui en de knoflook zachtjes totdat de stukjes glazig worden. Voeg de bonen, de tomaat en de aardappel  en de citroenrasp toe. Verwarm het al roerende en giet de hete bouillon er overheen. Breng het aan de kook. Alles ongeveer 1-1,5 uur zachtjes laten sudderen, wel af en toe roeren om aanbranding te voorkomen, als het geheel droog kookt dan wat bouillon of vocht (water) toevoegen.

Als de bonen gaar zijn: Was de marjolein, ris de blaadjes van de takjes en hak ze fijn.  Voeg de marjolein toe. Roer de pesto erdoor. Neem de pan van het vuur en serveer de hete maaltijdsoep in soepkommen of kleine soepborden. Garneer met een toefje zure room en wat achtergehouden blaadjes marjolein en geef er lekker boerenbrood of speltbrood bij.

© 2011 - 2024 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel