Recept

Zwarte-ogenbonensoep uit Zambia ( Gbegiri )

Artikel 1 van 2 Volgende

 

Ingrediënten (4-6 personen) :

1 eetlepel olie
1 ui, fijngehakt
350 g black eye beans
 , geweekt en gaar gekookt
1 eetlepel tomatenpuree
1 blik tomaten, fijngehakt
500 ml bouillon
zout
peper

 

Bereiding:

Verhit de olie in een pan en fruit de ui tot deze glazig ziet. Prak intussen de bonen met een vork of met een aardappelstamper. Roer de tomatenpuree, tomaten, bouillon, geprakte bonen en wat zout en peper door de gefruite ui en laat het geheel circa 30 minuten zachtjes koken.

Oorsprong recept: Zambia

Zambia is een van de meest verstedelijkte landen in Afrika. Ongeveer de helft van de zeven miljoen inwoners van Zambia woont in steden die zijn
ontstaan in de omgeving van de ‘Copperbelt`, het uitgestrekte gebied waar koper wordt gevonden. In Zambia teelt men maïs, gierst, cassave , yams , bonen, pinda`s en tropische vruchten.
Hoewel gbegiri eigenlijk een soep is, kan dit voedzame gerecht ook als stoofschotel bij hartige maïs- of rijstepap worden opgediend: de restjes kunt u de volgende dag weer opwarmen.

 Bron: `Met liefde bereid` : Recepten uit Afrika, Azië, en Latijns-Amerika
voor de Westerse keuken / Troth Wells
© 2011 - 2021 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss