Recept

Black eyebeans met savooiekool / Fagioli dell' occhio in umido con le verze

Vorige Artikel 2 van 2

Fagioli dell' occhio in umido con le verze

Recept voor:  4 personen

Tijd: ca 1uur en 45 minuten + 12uur weektijd

700 ml groentebouillon
450 g savooiekool schoongemaakt
180 g oogbonen (black eyebeans)
1 stengel bleekselderij
1 wortel
1 ui
pancetta – tijm – salie
droge wittewijn
extravergine olijfolie
zout

Week de bonen ca. 8 uur in water.
Giet de bonen af en spoel ze schoon. Maak een bundeltje van 1 salieblad en 2 takjes tijm. Snijd de bleekselderij, de wortel en de ui in kleine blokjes (brunoise) en fruit ze in 2 el olie in een kookpan met een klein stukje pancetta en het kruidenbundeltje. Voeg na 4-5 minuten de bonen toe.

Blus af met ½ glas wijn en voeg de bouillon toe. Doe de deksel op de pan en kook het geheel ca. 50 minuten tot de bonen zacht beginnen te worden. Breng aan het eind op smaak met zout.

Trek ondertussen de bladeren van de savooiekool los. Laat de grote buitenste bladeren heel en snijd de rest van de kool fijn.

Meng de gesneden savooiekool met de bonen en leg de grote savooiekoolbladeren als een soort deksel er bovenop. Doe de deksel op de pan en stoof het geheel ca. 10 minuten op laag vuur. Haal de deksel van de pan en gaar 30-35 miniuten verder.

Tip: Dit gerecht is een paar uur van tevoren gemaakt nog lekkerder. Laat het geheel op een koele plek afkoelen en verwarm het op het moment van serveren.

© 2011 - 2021 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss