Voedingswaarde

Peulvruchten en Voedingswaarde

Vorige Artikel 4 van 6 Volgende

In peulvruchten zijn diverse B-vitamines aanwezig, zoals vitamine B1 (thiamine), B2 (riboflavine), B3 (niacine), B6 en B11 (foliumzuur). Met name foliumzuur bevatten ze relatief veel. Vitamine B12 komt niet voor in peulvruchten en dat is dus een belangrijk aandachtspunt voor vegetariërs. Doordat de meeste peulvruchten vetarm zijn, komen er ook weinig vetoplosbare vitamines in voor, behalve vitamine E en K.

Peulvruchten zijn verder een bron van belangrijke mineralen als calcium, ijzer, koper, zink, kalium, fosfor en magnesium.

Goed om te weten: vitamine C bevordert de ijzeropname uit eten en drinken. Voor een betere opname van ijzer uit peulvruchten, kun je er dus het beste vitamine C-rijke groente of fruit bij eten.

© 2011 - 2021 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss