Recept

Pittige rode linzensoep op Indiaase wijze

Vorige Artikel 2 van 2

Ingrediënten voor 4 personen:

3 el olie
1 grote ui, fijngesneden
2 tl geraspte gemberwortel
2 teentjes knoflook
1 rode peper fijngesneden
250 rode linzen
1-1,5 liter bouillon van een tablet (kip of groente)
1 el citroensap


1/2 tl garam masala
1/2 tl gemalen gemberpoeder
1/2 tl cayennepeper
1/2 tl gemalen komijn
1 tl geel mosterdzaad
zout

Bereidingswijze:
2 eetlepels olie verhitten, daarin de ui, gember, knoflook en rode peper ca 5 minuten zachtjes bakken. Linzen en bouillon toevoegen en het mengsel op laag vuur ca 20 minuten laten koken tot de linzen gaar zijn.

Intussen de rest van de olie op laag vuur verwarmen en de garam masala, gemberpoeder, cayennepeper, komijn en mosterdzaad afgedekt 1-2 minuten verwarmen tot de mosterdzaadjes gaan poffen. Al verwarmend de pan steeds heen en weer bewegen. Vlak voor serveren het kruidenmengsel door de soep roeren en de soep zonodig op smaken brengen met zout en citroensap. Serveren met naanbrood.

© 2011 - 2021 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss