Recept

Marokkaanse linzensoep

Artikel 1 van 2 Volgende

 

4 personen

  • olijfolie
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 350 gr rode linzen
  • 1, 25 liter bouillon
  • anderhalve theelepel komijnzaad
  • anderhalve theelepel gedroogde spaanse peper
  • zout en peper
  • sap van 1 citroen
  • handvol peterselie, fijngehakt

Spoel de linzen af tot het spoelwater helder is. Stoof de ui en de look aan in de olijfolie en voeg de linzen toe. Overgiet met de bouillon en laat koken. Bak ondertussen de komijnzaadjes in een droge pan, tot de geur vrijkomt. Voeg komijn en chilipeper toe en laat verder koken tot de linzen bijna uit elkaar vallen (afhankelijk van de linzen een kwartiertje tot half uurtje). Kruid met peper en zout en voeg het citroensap toe. Pureer de soep en serveer met veel peterselie.

 

Bron:"World Food Café” van Chris en Carolyn Caldicott

© 2011 - 2021 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss