Recept

Chanay ki daal ka halwa / Fudge van gele linzen

Artikel 1 van 2 Volgende

  Ingrediënten: 
* rode of gele (split-)linzen 3 kopjes 
* Suiker 2 kopjes 
* Volle Melkpoeder 3 kopjes 
* Kardemom 3-4 stuks
* Ghee of kokosolie 2 kopjes (indien Ghee gebruikt wordt, zal 1,5 kopje voldoende zijn)

1. Spoel de linzen en week ze gedurende 3 uur in water. Giet ze dan af. 
2. Kook de geweekte linzen met 4 kopjes water tot het water opgenomen is en de linzen gaar zijn. 
3. Maal de linzen in een keukenmachine tot een mooie gladde puree. 
4. Verwarm in een wok de helft van de ghee of olie en voeg kardemom toe. 
5. Voeg de linzenpuree toe en roer tot het geurig wordt en het vet door de linzenpuree is opgenomen. 
6. Strooi de suiker in de pan en roer het door de puree. Verlaag dan het vuur en roer gedurende 10 minuten. 
7. Voeg dan het melkpoeder beetje bij beetje toe. De puree kan behoorlijk gaan spetteren dus blijf omroeren.
8. Giet de rest van de ghee of olie  langs de rand in de pan.
9. Als de puree mooi dik is geworden ( in totaal sta je zeker een half uur te roeren) schep je de puree (halwa) op een ondiepe schaal of een dienblad.
10. Laat het een paar uur afkoelen. Daarna kun je de halwa in stukjes snijden en bestrooien met gehakte pistachenootjes en/of amandelen.

© 2011 - 2021 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss