Recept

Borlottibonen met Pasta

Artikel 1 van 2

Borlottibonen met Pasta

Ingrediënten voor 6 personen: 250gram borlottibonen, 1 laurierblaadje5 eetlepels extra vergine olijfolie, 1 teentje knoflook, gekneusd, 100 g spek (pancetta), in blokjes, 1½ kg ontvelde tomaten in stukjes  (mag ook tomaten  uit blik zijn, ongeveer 3 blikjes van 400gram), paar blaadjes basilicum, fijngesneden, 500 g rigatoni (pasta)

Eerst dit: Week de bonen in ruim koud water gedurende een nacht of minimaal 8 uur. Giet de bonen af en zet ze opnieuw onder water. Breng aan de kook, schuim af, en voeg de knoflook, laurierblaadje en chilli peper toe.  Laat rustig sudderen met het deksel op de pan gedurende 50 minuten of tot de bonen gaar zijn (de kooktijd hangt af van de ouderdom van de bonen). Zet het vuur uit en laat ze ongeveer 30 minuten  in het kookvocht staan. Giet de bonen af en bewaar wat van het kookvocht voor het onderstaand recept. Doe de gare bonen in een afgedekte kom tot verder gebruik.

Recept: Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gekneusde teentje knoflook en de in blokjes gesneden pancetta. Haal de knoflook na een paar minuten uit de pan en voeg dan de stukjes tomaten en de fijngesneden basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout en laat de saus ongeveer 10 minuten op middelmatig vuur pruttelen. Voeg dan de borlottibonen en een lepel van het kookvocht toe, draai het vuur laag en warm de saus nog eens 30 minuten door. Kook in de tussentijd de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in voldoende water met zout al dente. Giet af en meng de pasta door de saus.

Bron: kookboek: ‘Het grote Pasta Kookboek’ – Diverse auteurs

© 2011 - 2024 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel