Chocopasta van wittebonen

Artikel 1 van 1

Gezonde Chocopasta

De meeste chocoladepasta’s bestaan vooral uit veel geraffineerde olie en suiker. Niet echt ingrediënten waar je lichaam iets aan heeft. Voor mijn chocoladepasta gebruik ik (schrik niet) witte bonen, dadels en cacao. De bonen proef je niet, dat beloof ik. De bonen en dadels voegen belangrijke vezels, mineralen en vitaminen toe.

Ingrediënten voor de chocoladepasta

  • 400 gram gekookte witte bonen (blik of zelfgekookte)
  • 200 gram zachte dadels, ontpit.
  • 20 gram cacaopoeder
  • 300 ml water
  • eventueel een flinke snuf zeezout

Dit recept is voor twee potjes (zie foto)

Zo maak je het

Plaats alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en blend. De chocoladepasta is klaar als deze mooi egaal is. Voeg eventueel een beetje zeezout toe als je dat lekker vindt. Deze chocoladepasta is heerlijk op een dikke plak brood met banaan of aardbeien.

Belangrijk is dat je van te voren de witte bonen even goed afspoelt en uit laat lekken. Ik week mijn dadels niet van te voren omdat ik zachte dadels gebruik en mijn blender een sterke motor heeft. Als je geen sterke blender of keukenmachine hebt zou ik de dadels van te voren even weken in water en misschien moet je iets meer water toevoegen tijdens het blenden.

 

 

© 2011 - 2021 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss