recept

Alubia Blancas Soep (Spaanse wittebonensoep)

Vorige Artikel 2 van 2

Spaanse Albubia Blancas Soep

Ingrediënten voor 4 personen
* 200 gr droge witte bonen
* 1 rode paprika
* 1 groene paprika
* 1 ui
* 2 teentjes knoflook
* 1 prei
* 2 grote wortels
* 2 tomaten
* bouillon (naar keuze kip- of groentebouillon)
* snuf zwarte peper naar smaak
* 1 theelepel paprikapoeder
* laurierblad

Bereiding 1 dag tevoren
Doe de bonen in een grote pan met ruim water en laat deze de hele nacht weken (1 deel bonen op 3 delen water) De bonen zetten nog uit.

Bereiding de volgende dag:
Snijd de groenten in kleine stukjes. De knoflook persen of in hele dunne plakjes snijden. Dat mag je zelf kiezen, geperste knoflook smaakt intenser dan plakjes/stukjes.
Verhit in een grote pan een beetje olijfolie. Fruit de ui en knoflook en voeg dan de rest van de groenten toe. Laat even meestoven. Voeg dan de uitgelekte bonen toe.
Voeg 1,5 liter water toe met bouillon, zwarte peper, paprikapoeder en het laurierblad.
Breng aan kook en laat dan 1-1,5 uur koken op een zacht vuur tot de bonen gaar zijn. Roer af en toe en kijk of er nog genoeg vocht in zit.

Je kunt ook chorizo, spek of gamba's toevoegen als je dat graag hebt. Dan bak je het vlees even aan voordat je de groenten toevoegt. Gamba's pas op het laatst toevoegen en even laten meegaren in de hete soep. Aardappelen (vastkokend) kunnen er ook in maar die voeg je samen met de bonen toe.

Disfruta tu cena!

© 2011 - 2024 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel