Recept

Soep van 10 soorten bonen

Artikel 2 van 4

Soep gemaakt van onze 10-bonenmix.

10-Bean Soup

Ingrediënten:Bonenmix / 10 Bonenmix voor soep / 500gram

10-beansoup_1.jpg
 

  • 500 gram tienbonenmix van droge bonen ( gekookt gewicht= ca 1,3 kilo)
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • Ca 350 gram mager rookspek in blokjes
  • 400 gram verse tomaten in stukjes gesenden (of 1 blik gepelde tomaten, in stukjes)
  • 1 grote ui, in kwart ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij,  gesneden
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel verse tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
  • ½ theelepel fijngewreven verse salieblaadjes of gedroogde salie
  • 1 laurierblaadje
  • 2 theelepels zout, naar smaak
  • Olijfolie
  • ¼ kopje kleine pasta, bijvoorbeeld  digitali

10-beansoup_2.jpg

Week de bonen 8 uur in ruim water. Stort de bonen in een vergiet onder stromend water om het weekwater weg te spoelen.

10-beansoup_3.jpg

Fruit de ui en knoflook in wat olijfolie en voeg de rookspekjes toe.

10-beansoup_4.jpg

Bak het even aan, na ongeveer 5 minuten voeg je de kippenbouillon,  laurierblad en de geweekte bonen erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het  1-1,5 uur zachtjes pruttelen tot de bonen bijna gaar zijn.

10-beansoup_5.jpg

Haal het laurierblad eruit en voeg de tomatenstukjes, bleekselderij, citroensap, chilipoeder, tijm en salie toe.

Laat het dan nog ca 30 minuten zachtjes verder pruttelen.

10-beansoup_6.jpg

Roer de pasta en zout naar behoefte erdoor. Kook het dan nog ca 15 minuten zodat de pasta gaar en de bonen zacht zijn. Als de soep te dik is voeg dan wat bouillon of water toe.

10-beansoup_7.jpg

Serveer de soep met knapperig vers boerenbrood. De soep is ook zeer geschikt om in te vriezen.

© 2011 - 2024 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel